Lamper til soveværelset - 6 bud på lamper til en hyggelig indretning i soveværelset

I ethvert moderne hjem er der lamper i alle værelser. Det tjener først og fremmest et funktionelt formål; du skal kunne se noget, når der er mørkt. Derudover tjener lamperne ofte også et æstetisk formål. Lamper kommer nemlig i alle tænkelige designs, former og farver. Derfor er lamper uden tvivl også en vigtig del af indretningen.

Forskellige lamper egner sig til forskellige rum. Når du derfor skal have indrettet dit soveværelse, er der helt klart også nogle lamper, der egner sig bedre end andre. Hvis du gerne vil blive klogere på, hvordan du finder de bedste lamper til dit soveværelse, kan du blot læse videre.

Vælg loftslamper med flere belysningsmuligheder

I mange danske hjem er et soveværelse ikke kun et rum, som man sover. I Danmark er der nemlig tradition for, at man også har klædeskabe i soveværelset, ligesom man ofte også klæder sig af og på her. Det stiller naturligvis nogle forskellige krav til lamperne på soveværelset.

Når du skal til at sove, er det en god idé med en dæmpet belysning, så din krop og din hjerne kan forstå, at det er ved at være sengetid. Omvendt vil du sikkert gerne have et skarpere lys, når du skal udvælge dit tøj. Det stiller nogle modsatrettede krav til dit soveværelseslys.

Derfor er der mange mennesker, der vælger lamper med flere belysningsmuligheder. På den måde kan du selv skrue op og ned for lyset efter dine behov.

Giv rummet tyngde med en større loftslampe

Ofte er soveværelset det rum, hvor folk har tænkt mindst over selve pyntningen. Derfor er det heller ikke usædvanligt, at soveværelset blot består af sengen, klædeskabene og måske nogle natborde. I så fald kan en større lampe være med til at skabe noget mere tyngde i rummet og indretningen.

Hvis du derfor hører til dem, der ikke har særligt mange ting i soveværelset, kan en stor lampe meget vel være din redning i forhold til indretningen.

Vælg gerne lamper med en anderledes form

Som nævnt har de fleste danskere en mere enkel indretning i deres soveværelse. Når den øvrige indretning er mere simpel, kan du med fordel vælge en lampe, der skiller sig mere ud. Det kan måske være, at du gerne vil have en stor og rund lampe. Eller det kan være, at du gerne vil have en lampe med et asymmetrisk design.

I sidste ende kommer det helt an på dine personlige præferencer. Men hvis du har forelsket dig i en lampe med et anderledes udtryk, er soveværelset ofte et godt sted at hænge den op. Her er der ofte lige og rene linjer, hvilket giver mere plads til at skeje ud, uden at du bryder helt med indretningsstilen.

Find rolige farver

Selvom indretning handler om smag og behag, er der alligevel en ret stor enighed om, at et soveværelse bør bestå af rolige farver. Det skyldes naturligvis, at soveværelset først og fremmest er det sted, hvor du sover. Derfor skal rummet også indbyde til søvn.

Når et rum skal indbyde til søvn, er det vigtigt, at det udstråler ro. Derfor er det en god idé at vælge rolige farver, når du indretter rummet. Det gælder naturligvis også din soveværelseslampe.

Hvis du er glad for friske pangfarver, er det en god idé at minimere dem på soveværelset. Derfor bør du vælge en mere jordnær farve til din lampe. Den fylder trods alt ofte en del på dit soveværelse.

Vælg flere lamper

Som nævnt har et soveværelse ofte flere formål. Blandt andet er det her, hvor mange mennesker vælger at klæde om. Ligesådan er der også mange, der vælger at læse, inden de skal sove. Det stiller naturligvis forskellige krav til belysningen på soveværelset.

Af den grund er der også mange, der vælger at have flere lamper i soveværelset. Det kan for eksempel være en loftslampe med en mere dæmpet belysning. En lidt skarpere lyskilde ved klædeskabet og spejlet. Og så en natbordslampe med et roligt lys.

På den måde vil du have forskellige lys til forskellige behov. Det fungerer rigtigt godt for mange mennesker. Hvis du modsat kun har én lampe med én slags belysning på dit soveværelse, risikerer du, at du altid føler, at lyset er enten for skarpt eller blidt.

Brug spots ved klædeskabet

Hvis du gerne vil have flere lamper i soveværelset, er du måske bekymret for, at det bliver for meget af det gode. Men heldigvis kan du godt kombinere forskellige lamper på en pæn måde, så de ikke stjæler hele rummet.

Blandt andet kan du vælge at opsætte spots ved klædeskabet. Denne type lamper fylder ikke meget i loftet og er meget diskrete i forhold til indretningen. På den måde kommer de heller ikke til at konkurrere med en eventuel loftslampe om plads og fokus.

Menu
Top